listopad

05.11.2018 r.
Śniadanie: Zupa mleczna – zacierka. Pieczywo mieszane z pastą jajeczną, ser żółty na liściu sałaty. Warzywa.
II śniadanie: Kalarepka.
Obiad: Zupa kalafiorowa. Naleśniki z twarogiem, sos jogurtowy. Kompot.
Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo mieszane z masłem,  wędlina, warzywa.

06.11.2018
Śniadanie: Kakao. Bułka mini z masłem, sałata, ser, wędlina, warzywa.
II śniadanie: Jabłko.
Obiad: Barszcz czerwony. Pierogi z kapusta i grzybami, surówka z marchewki, jabłka i chrzanu. Kompot.
Podwieczorek: Kawa mleczna. Makaron z twarogiem.

07.11.2018
Śniadanie: Zupa mleczna – płatki ryżowe. Pieczywo z pastą z makreli, warzywa.
II śniadanie: Marchewka.
Obiad: Zupa krupnik. Zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami. Kompot.
Podwieczorek: Pieczywo z masłem, 1/2 jajka, sos musztardowy.

08.11.2018
Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z masłem, stół szwedzki (pasztet, twaróg, ser żółty, wędlina, jaja). Warzywa.
II śniadanie: Gruszka.
Obiad: Zupa z fasolki szparagowej. Wątróbka drobiowa, ziemniaki, kapusta zasmażana. Kompot.
Podwieczorek: Mleko, placuszki otrębowe z jabłkiem.

09.11.2018
Śniadanie: Kawa mleczna. Jajecznica ze szczypiorem. Pieczywo z masłem. Warzywa.
II śniadanie: Banan.
Obiad: Zupa fasolowa. Filet rybny, ziemniaki, surówka z pora. Kompot.
Podwieczorek: Mleko, ciasto drożdżowe.

13.11.2018
Śniadanie: Kakao. Bułka grahamka z masłem, sałata, ser żółty, wędlina, warzywa.
II śniadanie: Winogrona.
Obiad: Zupa grochowa. Placki z cukinii, sos jogurtowy. Kompot.
Podwieczorek: Kawa mleczna, pieczywo, kiełbaski pyszne, sałatka z pomidorów.

14.11.2018
Śniadanie: Zupa mleczna – kasza orkiszowa. Pieczywo z pastą z wędliny, warzywa.
II śniadanie: Kalarepka.
Obiad: Zupa koperkowa z zacierkami i ziemniakami. Kotlet mielony, ziemniaki, buraki na ciepło. Kompot.
Podwieczorek: Kasza kuskus z truskawkami.

15.11.2018
Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z pastą z łososia, wędlina, warzywa.
II śniadanie: Gruszka.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem. Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana. Kompot.
Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem, rogalik drożdżowy.

16.11.2018
Śniadanie: Zupa mleczna – płatki owsiane. Pieczywo z pastą twarogową ze szczypiorem i rzodkiewką, ser żółty. Warzywa.
II śniadanie: Banan.
Obiad: Zupa ogórkowa. gulasz wieprzowy, kasza mieszana, surówka z białej rzodkwi. Kompot.
Podwieczorek: Herbata z cytryną. Omlet z powidłami.

19.11.2018
Śniadanie: Zupa mleczna – płatki owsiane. Bułka mini ciemna, sałata, wędlina, ser żółty, warzywa.
II śniadanie: Marchewka.
Obiad: Zupa gulaszowa. Pierogi z twarogiem, sos jogurtowy. Kompot.
Podwieczorek: Herbata z cytryną. Mini zapiekanki.

20.11.2018
Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, jajko, warzywa.
II śniadanie: Mandarynki.
Obiad: Rosół z makaronem. Porcja z kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem. Kompot.
Podwieczorek: Herbata z cytryną. Racuchy z jabłkiem, mus owocowy.

21.11.2018
Śniadanie: Zupa mleczna – zacierka. Pieczywo z pastą z makreli, wędlina, warzywa.
II śniadanie: Gruszka.
Obiad: Zupa neapolitańska. Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym. Kompot.
Podwieczorek: Mleko, ciasto drożdżowe.

22.11.2018
Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z pastą twarogową z rzodkiewką i szczypiorem, warzywa.
II śniadanie: Kalarepka.
Obiad: Zupa szczawiowa. Wołowina w sosie warzywnym z makaronem. Kompot.
Podwieczorek: Budyń waniliowy, 1/2 banana.

23.11.2018
Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorem. Warzywa.
II śniadanie: Jabłko. 
Obiad: Barszcz ukraiński z czerwona fasolą. Kotlet rybny, ziemniaki, surówka Colesław. Kompot.
Podwieczorek: Kawa mleczna. Bułka maślana z masłem i miodem.

 

26.11.2018
Śniadanie: Bułka grahamka, sałata, ser, wędlina, talerz warzyw, kakao.
II śniadanie: Kalarepa. 
Obiad: Zupa wiejska z klopsikami. Kluski leniwe, sałatka owocowa, kompot.
Podwieczorek: Herbata z cytryną. Kiełbaski pyszne, pieczywo mieszane z masłem, sałatka z pomidorów.

27.11.2018
Śniadanie: Zupa mleczna- kasza orkiszowa. Pieczywo mieszane z masłem, pasta z wędliny, warzywa.
II śniadanie: Winogrona. 
Obiad: Zupa marchewkowa z kluskami. Sznycel drobiowy zawijany ze szpinakiem , ziemniakami , surówka z kapusty pekińskiej.
Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem.

28.11.2018
Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo mieszane z masłem, twaróg z pomarańczą, wędlina.
II śniadanie: Marchewka. 
Obiad: Zupa jarzynowa. Fasolka po bretońsku, ziemniaki, kompot.
Podwieczorek: Kawa mleczna. Pieczywo mieszane, ser, wędlina, sałata.

29.11.2018
Śniadanie:Zupa mleczna- zacierka. Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, warzywa.
II śniadanie: Mandarynka. 
Obiad: Zupa ogórkowa.Pieczeń rzymska, sos musztardowy, ziemniaki.Surówka:brokuł z kalafiorem i bułką tartą. Kompot
Podwieczorek: Rogalik z marmoladą. Mleko.

30.11.2018
Śniadanie:Kawa mleczna. Pieczywo mieszane z masłem, konfitura, ser, warzywa.
II śniadanie: Jabłko. 
Obiad: Zupa szczawiowa. Ziemniaki z wątróbką drobiową, surówka z ogórka kiszonego. Kompot.
Podwieczorek: Budyń waniliowy z musem truskawkowym.

  • Archiwum

  • Facebook


  • Szybki kontakt

    Masz pytania?
    Skontaktuj się z nami!

    89 527 27 51
    pm_4_olsztyn@interia.pl