Kwiecień 2019

01.04.2019

Śniadania: Kakao. Pieczywo z sałatą i serem, miodem, talerz warzyw .

II śniadanie: Kalarepka.

Obiad: Zupa grochowa. Makaron z twarogiem, sos jogurtowy. Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski pyszne, sałatka z pomidorów.

02.04.2019

Śniadanie: Zupa mleczna-płatki górskie. Pieczywo z pastą z wędliny.

II Śniadanie: Banan

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej. Kotlet mielony, ziemniaki, buraki. Kompot.

Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem. Ciastko owsiane.

03.04.2019

Śniadanie: Kakao. Pieczywo mieszane z sałatą, serem, wędliną, talerz warzyw.

II Śniadanie: Marchewka.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem. Pulpety w sosie koperkowym, kasza bulgur, kalafior w bułce. Lemoniada.

Podwieczorek: Kasza kuskus, mus truskawkowy.

04.04.2019

Śniadanie: Mleko. Pieczywo z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem.

II Śniadanie: Mandarynka.

Obiad: Rosół z kołdunkami. Porcja z kurczaka, pieczone ziemniaki, ogórek świeży. Kompot.

Podwieczorek: Kawa mleczna. Bagietka z kremem awokado (kakao, awokado, pistacje, miód).

05.04.2019

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z pastą twarogową z makrelą, talerz warzyw.

II Śniadanie: Jabłko.

Obiad: Zupa ogórkowa z koperkiem. Babka ziemniaczana, sos jogurtowo-czosnkowy. Kompot.

Podwieczorek: Budyń waniliowy, mus truskawkowy.

15.04.2019

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z twarogiem i miodem.

II Śniadanie: Marchewka.

Obiad: Zupa gulaszowa. Kluski leniwe, sałatka owocowa (kiwi, pomarańcze, banan, jabłko). Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo z pastą mięsną.

16.04.2019

Śniadanie: Zupa mleczna-płatki owsiane. Pieczywo z sałatą, serem, wędlina i jajkiem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Kiwi.

Obiad: Zupa buraczkowa. Łazanki z kapustą, kiełbaską i pieczarkami . Kompot.

Podwieczorek: Mleko. Rogal drożdżowy z jabłkiem i bananem.

17.04.2019

Śniadanie: Kakao. Bagietka z pasztetem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Melon.

Obiad: Zupa szpinakowa z jajkiem. Sznycel drobiowy, ziemniaki, fasolka szparagowa (zielona i żółta) w bułce tartej. Lemoniada.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo z masłem, sałatka jarzynowa.

18.04.2019

Śniadanie: Zupa mleczna-z makaronem. Pieczywo z sałatą i krakowską suchą, talerz warzyw.

II Śniadanie: Jabłko.

Obiad: Zupa-krem z białych warzyw z grzankami. Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria. Kompot.

Podwieczorek: Koktajl bananowo- truskawkowy.

19.04.2019

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo mieszane z pastą jajeczną ze szczypiorkiem.

II Śniadanie: Gruszka.

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami. Kotlet rybny, ziemniaki, kapusta kiszona. Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Jabłko pieczone z rodzynkami, sos jogurtowy.

23.04.2019

Śniadanie: Kakao. Bułka grahamka z sałatą i krakowską suchą, talerz warzyw.

II Śniadanie: Jabłko.

Obiad: Pomidorowa z makaronem. Kotlet ziemniaczany, sos pieczarkowy, kapusta kiszona. Kompot.

Podwieczorek: Budyń czekoladowy.

24.04.2019

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z masłem, stół szwedzki ( karkówka pieczona, krakowska sucha, ser, twaróg, jajko, miód, konfitura), talerz warzyw.

II Śniadanie: Kalarepka.

Obiad: Zupa marchewkowa z ziemniakami. Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym. Lemoniada.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Mini pizza.

25.04.2019

Śniadanie: Zupa mleczna- płatki owsiane. Kanapki mieszane, talerz warzyw.

II Śniadanie: Banan.

Obiad: Zupa wiejska z ziemniakami. Gulasz wieprzowy, kasza mieszana, kalafior w bułce tartej. Kompot.

Podwieczorek: Kasza kuskus, mus truskawkowy.

26.04.2019

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem.

II Śniadanie: Marchewka.

Obiad: Krupnik z ziemniakami. Kotlet mielony, ziemniaki, sałata lodowa ze szczypiorkiem i jogurtem. Kompot.

Podwieczorek: Mleko. Rogal z budyniem.

 

 

  • Archiwum

  • Facebook


  • Szybki kontakt

    Masz pytania?
    Skontaktuj się z nami!

    89 527 27 51
    pm_4_olsztyn@interia.pl