Listopad 2019

Poniedziałek 04.11.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna- kluski lane. Pieczywo z sałatą i kiełbasą krakowską suchą, talerz warzyw.

II Śniadanie: Marchewka.

Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem. Ryż zapiekany z jabłkiem, sos jogurtowy. Kompot.

Podwieczorek: Kawa mleczna. Pieczywo z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem.

 

Wtorek 05.11.2019 r.

Śniadanie: Mleko. Pieczywo z pastą z łososia/miodem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Winogrona.

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Knedle z mięsem, sałata z jogurtem. Kompot.

Podwieczorek: Kisiel z sosem jogurtowym. Pieczywo z masłem.

 

Środa 06.10.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna- kasza orkiszowa. Bułka mini z sałatą i serem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Kiwi i jabłko.

Obiad: Zupa grochowa z ziemniaki. Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej rzepy. Kompot.

Podwieczorek: Budyń waniliowy.

 

Czwartek 07.10.2019 r.

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z karkówką pieczoną (wyrób własny), talerz warzyw.

II Śniadanie: Mandarynka.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką. Potrawka z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż brązowy. Kompot.

Podwieczorek: Mleko. Rogal z budyniem.

 

Piątek 08.10.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna-kasza wiejska. Pieczywo z pastą jajeczną ze szczypiorkiem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem. Babka ziemniaczana, sos z wątróbki drobiowej, kapusta kiszona. Kompot.

Podwieczorek. Mus owocowy.

 

Wtorek 12.11.2019 r.

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z pastą twarogową z rzodkiewką, talerz warzyw.

II Śniadanie: Gruszka.

Obiad: Zupa szczawiowa z ziemniakami. Fasolka po bretońsku z kiełbaską, ziemniaki. Kompot owocowy.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Gofry z konfiturą.

 

Środa 13.11.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna- płatki owsiane. Pieczywo z sałatą i szynką, talerz warzyw.

II Śniadanie: Banan.

Obiad: Zupa buraczkowa z ziemniakami. Pierogi z mięsem, surówka z marchewki i jabłka. Kompot porzeczkowo- jabłkowy.

Podwieczorek: Kasza jaglana, mus truskawkowy. Pieczywo.

 

Czwartek 14.11.2019 r.

Śniadanie: Kakao. Bułka grahamka z sałatą i serem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Marchewka.

Obiad: Zupa wiejska z ziemniaki. Gulasz wieprzowy (z szynki), kasza bulgur, ogórek kiszony. Kompot owocowy.

Podwieczorek: Herbata miętowa. Pieczywo z masłem, ½ jajka, sos jogurtowo-musztardowy.

 

Piątek 15.11.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna-płatki ryżowe. Pieczywo z pasztetem drobiowym (wyrób własny), talerz warzyw.

II Śniadanie: Jabłko.

Obiad: Zupa fasolowa z ziemniaki. Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z duszonej czerwonej kapusty z rodzynkami. Kompot owocowy.

Podwieczorek: Mleko. Ciasto.

  • Archiwum

  • Facebook


  • Szybki kontakt

    Masz pytania?
    Skontaktuj się z nami!

    89 527 27 51
    pm_4_olsztyn@interia.pl