Marzec 2019

01.03.2019

Śniadanie: Zupa mleczna- płatki ryżowe. Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem. II śniadanie: Gruszka. Obiad: Pomidorowa z makaronem. Kotlet ziemniaczany, sos pieczarkowy, fasolka szparagowa w bułce tartej. Kompot. Podwieczorek: Budyń waniliowy z musem truskawkowym.

04.03.2019

Śniadanie: Kakao. Bułka kajzerka z sałatą i serem, talerz warzyw. II śniadanie: Jabłko. Obiad: Krupnik. Pierogi z truskawką, sos jogurtowy. Kompot. Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo z masłem, kiełbaski pyszne, sałatka z pomidorów.

05.03.2019

Śniadanie: Zupa mleczna- płatki górskie. Pieczywo z pastą jajeczną ze szczypiorkiem. II śniadanie: Melon. Obiad: Barszcz czerwony. Gulasz wieprzowy, kasza mieszana, kalafior w bułce tartej. Kompot. Podwieczorek: Mleko. Bułka bagietka z kremem awokado.

06.03.2019

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo mieszane z sałatą, jajkiem, serem, krakowską suchą, talerz warzyw. II śniadanie: Banan. Obiad: Kapuśniak. Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka. Kompot. Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem. Ciastko owsiane.

07.03.2019

Śniadanie: Mleko. Pieczywo mieszane z masłem, mus twarogowy z pomarańczą. II śniadanie: Kalarepka. Obiad: Rosół z makaronem. Potrawka z kurczaka, ziemniaki, ogórek świeży. Kompot. Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo mieszane z sałatą i szynką babuni, talerz warzyw.

08.03.2019

Śniadanie: Zupa mleczna- płatki ryżowe. Pieczywo mieszane z pastą z pstrąga. II śniadanie: Jabłko. Obiad: Zupa szpinakowa z jajkiem. Wątróbka drobiowa, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego. Kompot. Podwieczorek: Mleko. Ciasto jogurtowe.

11.03.2019

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo mieszane z pastą mięsną.

II śniadanie: Marchewka.

Obiad: Zupa fasolowa. Kopytka leniwe, sos jogurtowy, sałatka owocowa (banan, kiwi, jabłko, pomarańcza). Kompot.

Podwieczorek: Mleko. Pieczywo mieszane z masłem, 1/2 jajka, sos jogurtowo-musztardowy.

12.03.2019

Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem. Bułka grahamka z sałatą, serem, talerz warzyw. 

II śniadanie: Winogrona. 

Obiad: Zupa brokułowa. Kotlet jajeczny, sos koperkowy, marchewka z groszkiem. Kompot.  Podwieczorek: Kasza jaglana z musem truskawkowym.

13.03.2019

Śniadanie: Kakao. Pieczywo mieszane z pastą twarogową z rzodkiewką i szczypiorkiem. 

II śniadanie: Kalarepka.

Obiad: Zupa wiejska z zacierką. Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki. Kompot.  Podwieczorek: Mleko. Pieczywo mieszane z sałatą i krakowska suchą, talerz warzyw.

14.03.2019

Śniadanie: Kawa mleczna. Stół szwedzki (pasztet, krakowska sucha, szynka, ser, twaróg, jajka, miód) talerz warzyw. 

II śniadanie: Jabłko. 

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej. Naleśniki z farszem mięsnym, surówka mix warzyw. Kompot. 

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Placki z cukinii.

15.03.2019

Śniadanie: Zupa mleczna- kasza wiejska. Pieczywo mieszane z pasztetem, serem, talerz warzyw. 

 II śniadanie: Marchewka. 

Obiad: Zupa pieczarkowa. Filet rybny, ziemniaki, kapusta kiszona. Kompot. 

 Podwieczorek: Koktajl truskawkowy. Bułka maślana.

18.03.2019

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z pastą z tuńczyka i jajka. 

 II śniadanie: Kalarepka. 

Obiad: Zupa grochowa. Ryż zapiekany z jabłkiem, sos jogurtowy. Kompot. 

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski pyszne, sałatka z pomidorów.

19.03.2019

Śniadanie: Zupa mleczna- płatki ryżowe. Pieczywo z pastą z wędliny. 

II śniadanie: Banan. 

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem. Porcja z kurczaka, frytki, surówka z marchewki i jabłka. Lemoniada.

Podwieczorek: Budyń czekoladowy, sos jogurtowy.

20.03.2019

Śniadanie: Kakao. Bułka mini z sałatą, serem i jajkiem, talerz warzyw. 

 II śniadanie: Marchewka. 

Obiad: Kapuśniak z ziemniakami. Kluski śląskie, pieczeń rzymska, sos pieczarkowy, bukiet warzyw. Kompot.

Podwieczorek: Mus owocowy (banan, jabłko, pomarańcze, kiwi). Ciastko owsiane.

21.03.2019

Śniadanie: Zupa mleczna- zacierka. Pieczywo z pieczenią własnego wyrobu, talerz warzyw.  II śniadanie: Mandarynka. 

Obiad: Barszcz ukraiński. Pierogi z twarogiem i szpinakiem, marchewka mini z sezamem. Kompot. 

Podwieczorek:Mleko. Ślimaki drożdżowe z twarogiem i rodzynkami.

22.03.2019

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z masłem jajecznica ze szczypiorkiem. 

II śniadanie: Jabłko. 

Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem. Wątróbka drobiowa, ziemniaki, kapusta kiszona. Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo mieszane z sałatą, serem i wędliną..

25.03.2019

Śniadanie: Zupa mleczna- płatki górskie. Pieczywo mieszane z pastą twarogową z papryką.

II śniadanie: Marchewka. 

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem. Racuchy drożdżowe z jabłkiem, mus truskawkowy. Kompot. 

Podwieczorek: Mleko. Pieczywo z sałatą i szynką, talerz warzyw.

26.03.2019

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo  z sałatą i serem, talerz warzyw.

II śniadanie: Kiwi.

Obiad: Zupa porowa z grzankami. Kotlet z kaszy jęczmienno-gryczanej, gulasz wieprzowy, kapusta czerwona z rodzynkami. Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Zapiekanki.

27.03.2019

Śniadanie: Zupa mleczna- kasza wiejska. Pieczywo z sałatą i krakowską suchą, talerz warzyw.

II śniadanie: Jabłko.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką. Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki. Kompot. Podwieczorek: Kawa mleczna. Rogal z budyniem.

28.03.2019

Śniadanie: Kawa mleczna. Stół szwedzki (pasztet, krakowska sucha, szynka, ser, twaróg, jajko, miód), talerz warzyw.

 II śniadanie: Kalarepka.

Obiad: Zupa owocowa. Kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem. Lemoniada.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo z masłem, 1/2 jajka .

29.03.2019

Śniadanie: Kakao. Pieczywo z masłem, mus twarogowy z pomarańczą.

II śniadanie: Marchewka.

Obiad: Żurek z jajkiem. Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego. Kompot.

Podwieczorek: Kasza kuskus, mus truskawkowy.

  • Archiwum

  • Facebook


  • Szybki kontakt

    Masz pytania?
    Skontaktuj się z nami!

    89 527 27 51
    pm_4_olsztyn@interia.pl