Październik 2019

Wtorek 01.10.2019 r.

Śniadanie: Kakao. Bułka mini z sałata i serem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Winogrona (różowe).

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami. Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria. Kompot.

Podwieczorek: Herbata cytryny. Placki z cukinii.

Środa 02.10.2019 r.

Śniadanie: Mleko. Pieczywo z masłem, stół szwedzki: karkówka pieczona (wyrób własny), szynka, pasztet drobiowy (wyrób własny), ser, twaróg, jajko, talerz warzyw.

II Śniadanie: Jabłko.

Obiad: Rosół z makaronem. Potrawka z kurczaka, ziemniaki, sałatka z pomidora. Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo z masłem sałatka jarzynowa.

Czwartek: 03.10.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna-zacierka. Kanapki mieszane, talerz warzyw.

II Śniadanie: Śliwki.

Obiad: Zupa szpinakowa z jajkiem i ziemniakami. Pieczeń rzymska w sosie własnym, kasza mieszana, kalafior w bułce tartej. Kompot.

Podwieczorek: Mleko. Ciasto marchewkowe z pomarańczą.

Piątek: 03.10.2019 r.

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z pastą twarogową z rzodkiewką, talerz warzyw.

II śniadanie: Kalarepka.

Obiad: Zupa owocowa z makaronem. Filet rybny, ziemniaki, kapusta kiszona. Kompot.

Podwieczorek: Budyń. Ciastko owsiane.

Poniedziałek 07.10.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna- ryż. Pieczywo z sałatą, serem i jajkiem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Marchewka.

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami. Kluski leniwe, sos jogurtowy, melon. Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo z masłem, kiełbaski pyszne, ćwiartka pomidora.

Wtorek 08.10.2019 r.

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z pastą z wędliny/ konfiturą, talerz warzyw.

II Śniadanie: Jabłko.

Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem. Porcja z kurczaka, frytki, duszona czerwona kapusta z rodzynkami. Kompot.

Podwieczorek: Mleko. Bagietka z kremem awokado.

Środa 09.10.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna-kasza orkiszowa. Pieczywo z sałatą i szynką, talerz warzyw.

II Śniadanie: Mandarynka.

Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami. Kotlet ziemniaczany, sos pieczarkowy, ogórek kiszony. Lemoniada.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo z masłem, ½ jajka.

Czwartek 10.10.2019 r.

Śniadanie: Kakao. Pieczywo z masłem mus twarogowy z pomarańczą.

II Śniadanie: Gruszka.

Obiad: Zupa krem z białych warzyw. Kotlet mielony, ziemniaki, kapusta pekińska. Kompot.

Podwieczorek: Kasza kuskus, mus truskawkowy.

Piątek 11.10.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna- płatki owsiane. Pieczywo z pastą z łososia z jajkiem i koperkiem/ szynka, talerz warzyw.

II Śniadanie: Nektarynka.

Obiad: Zupa buraczkowa z ziemniakami. Gulasz drobiowy, kasza bulgur z vermicelii, surówka  porowa z jajkiem.

Podwieczorek: Mleko. Bułka jogurtowa.

Poniedziałek 14.10.2019 r.

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo  z pastą jajeczną ze szczypiorkiem/serem, talerz warzyw

II Śniadanie: Jabłko.

Obiad: Zupa wiejska z klopsikami. Naleśniki z twarogiem, sos jogurtowy. Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo z sałatą i szynką , talerz warzyw.

Wtorek 15.10.2019 r.

Śniadanie: Kakao. Bułka grahamka z sałatą i serem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Kalarepka.

Obiad: Krupnik z ziemniakami. Kotlet pożarski, ziemniaki,  buraczki. Lemoniada.

Podwieczorek: Budyń czekoladowy. Pieczywo z masłem.

Środa 16.10.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna- płatki owsiane. Pieczywo z twarogiem konfiturą/miodem.

II Śniadanie: Gruszka.

Obiad: Zupa jarzynowa z zacierką. Gołąbki w sosie koperkowym, ziemniaki. Kompot.

Podwieczorek: Kasza jaglana, mus truskawkowy.

Czwartek 17.10.2019 r.

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z pastą z makreli i jajkiem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Winogrona.

Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami. Spaghetti. Kompot.

Podwieczorek: Mleko. Ciasto jogurtowe (wyrób własny).

Piątek 18.10.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna-makaron. Pieczywo z sałatą i szynką, talerz warzyw.

II śniadanie: Marchewka.

Obiad: Zupa ogórkowa z koperkiem i ziemniakami. Leczo warzywne z kiełbaską, ziemniaki. Kompot.

Podwieczorek: Mleko. Rogal z budyniem.

Poniedziałek 21.10.2019 r.

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z masłem jajecznica ze szczypiorem.

II Śniadanie: Kalarepka.

Obiad: Zupa szpinakowa z ziemniakami. Pierogi z twarogiem, mus truskawkowy. Kompot z czarnej porzeczki i jabłka.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo z sałatą i szynką, talerz warzyw.

Wtorek 22.10.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna-makaron. Bułka mini z sałatą i serem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Jabłko.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, brokuł w bułce tartej. Kompot owocowy.

Podwieczorek: Kisiel truskawkowy. Pieczywo z masłem.

Środa 23.10.2019 r.

Śniadanie: Mleko. Pieczywo z sałatą i kiełbasą krakowską suchą, talerz warzyw.

II Śniadanie: Gruszka.

Obiad: Barszcz biały z ziemniakami. Kotlet siekany, ziemniaki, marchewka z groszkiem. Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Serek wiejski z jajkiem i szczypiorkiem. Pieczywo z masłem.

Czwartek 24.10.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna- płatki ryżowe. Pieczywo z pastą twarogową z rzodkiewką/ konfiturą, talerz warzyw.

II Śniadanie: Mandarynka.

Obiad: Zupa krem z dyni z grzankami. Sztuka mięsa w sosie własnym, ziemniaki, fasolka szparagowa. Kompot.

Podwieczorek: Bawarka. Racuchy z jabłkiem.

Piątek 25.10.2019 r.

Śniadanie: Kakao. Pieczywo z pasztetem drobiowym, talerz warzyw.

II Śniadanie: Marchewka.

Obiad: Zupa owocowa z makaronem. Kotlet rybny, ziemniaki, kapusta kiszona. Kompot.

Podwieczorek: Mleko. Bagietka z miodem.

Poniedziałek 28.10.2019 r.

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z sałatą i szynką, talerz warzyw.

II Śniadanie: Banan.

Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniaki. Pierogi ruskie, surówka z marchewki i jabłka. Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo z masłem, kiełbaski pyszne, sałatka z pomidorów.

Wtorek 29.10.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna- płatki owsiane. Pieczywo z pastą z wędliny, talerz warzyw.

II Śniadanie: Gruszka.

Obiad: Zupa owocowa z makaronem. Schab pieczony, ziemniaki, mizeria.

Podwieczorek: Mleko. Ciasto dyniowe.

Środa 30.10.2019 r.

Śniadanie: Kakao. Pieczywo z sałatą, serem i jajkiem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Mandarynka.

Obiad: Zupa wiejska z zacierką. Zapiekanka ziemniaczana z warzywami i mięsem mielonym, ogórek kiszony. Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Kasza jaglana z musem truskawkowym. Pieczywo z masłem.

Czwartek 31.10.2019 r.

Śniadanie: Kawa mleczna. Stół szwedzki :szynka, karkówka pieczona (wyrób własny), ser, twaróg, jajko, konfitura, talerz warzyw.

II Śniadanie: Jabłko.

Obiad:  Zupa kapuśniak z ziemniaki. Kopytka szpinakowe, filet z kurczaka, fasolka szparagowa (zielona i żółta) w bułce tartej. Kompot.

Podwieczorek: Koktajl bananowy na jogurcie.

  • Archiwum

  • Facebook


  • Szybki kontakt

    Masz pytania?
    Skontaktuj się z nami!

    89 527 27 51
    pm_4_olsztyn@interia.pl