Wrzesień 2019

 

Poniedziałek 02.09.2019 r.

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z masłem jajecznica ze szczypiorkiem

II Śniadanie: Kalarepka.

Obiad: Zupa gulaszowa. Knedle ze śliwką, sos jogurtowy. Kompot.

Podwieczorek: Herbata miętowa z cytryną. Pieczywo z sałatą i szynką, talerz warzyw.

Wtorek 03.09.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna- płatki ryżowe. Pieczywo z pastą z makreli i jakiem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Arbuz.

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami. Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata zielona z jogurtem. Kompot.

Podwieczorek: Kasz jaglana z musem truskawkowym.

Środa 04.09.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna- kasza kuskus. Chleb z masłem z pasta twarogowa z rzodkiewką, talerz warzyw.

II Śniadanie: Jabłko.

Obiad: Zupa pieczarkowa z ziemniakami. Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, ogórek kiszony. Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo z pasta mięsną, talerz warzyw.

Czwartek 05.09.2019 r.

Śniadanie: Kakao. Bułka mini z sałatą, serem i jajkiem, talerz warzyw

II Śniadanie: Nektarynka.

Obiad: Krupnik z ziemniakami. Łazanki z kapustą i pieczarkami. Kompot.

Podwieczorek: Mleko. Bułka z kremem awokado.

Piątek 06.09.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna- zacierka. Pieczywo z sałatą i szynką, talerz warzyw.

II Śniadanie: Marchewka.

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami. Kotlet rybny, ziemniaki, marchewka z groszkiem. Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Ciastko owsiane Arbuz.

Poniedziałek: 09.09.2019 r.

Śniadanie: Kawa mleczna. Kanapki mieszane (sałata, ser, szynka, jajko), talerz warzy.

II Śniadanie: Winogrona.

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Ryż zapiekany z jabłkiem, sos jogurtowy. Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo z masłem, kiełbaski pyszne, surówka z pomidorów.

Wtorek 10.09.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna-płatki owsiane. Pieczywo z pastą z wędliny, talerz warzyw.

II Śniadanie: Śliwki.

Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem. Kotlet siekany, ziemniaki, buraczki. Kompot.

Podwieczorek: Budyń waniliowy, mus truskawkowy.

Środa 11.09.2019 r.

Śniadanie: Mleko. Stół szwedzki (szynka, pasztet-wyrób własny, ser, twaróg, konfitura, jajko), talerz warzy.

II Śniadanie: Nektarynka.

Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami. Pulpety w sosie koperkowym, ryz brązowy, Coleslaw. Kompot.

Podwieczorek: Mus twarogowy z truskawkami. Pieczywo z masłem.

 

Czartek 12.09.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna- płatki ryżowe. Pieczywo z pastą z łososia z jakiem, koperek, talerz warzyw.

II Śniadanie: Arbuz.

Obiad: Zupa owocowa z makaronem. Kotlet schabowy, ziemniaki, ogórek.

Podwieczorek: Mus owocowy. Bułka maślana.

Piątek 13.09.2019 r.

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z sałatą i serem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Marchewka.

Obiad: Żurek krakowski z ziemniakami. Kotlet z kaszy mieszanej (wiejsko-gryczanej), sos pieczarkowy, surówka z pora z jajkiem na jogurcie. Kompot.

Podwieczorek: Herbata cytryną. Pieczywo z masłem, sałatka jarzynowa.

Poniedziałek 16.09.2019 r.

Śniadanie: Mleko. Pieczywo z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem.

II Śniadanie: Marchewka.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami. Pierogi z truskawkami, sos jogurtowy. Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo z sałatą i szynką, talerz warzyw.

Wtorek 17.09.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna- kasza orkiszowa. Pieczywo z pastą z makreli j jajkiem/ konfiturą, talerz warzyw.

II Śniadanie: Gruszka.

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem. Kotlet mielony, ziemniaki, sałata z jogurtem. Kompot.

Podwieczorek: Kasza kuskus z morelą.

Środa 18.09.2019 r.

Śniadanie: Kakao. Bułka mini z sałatą, serem i jajkiem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Winogrona.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. Porcja z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki. Kompot.

Podwieczorek: Mleko. Placki z jabłkiem i morelą.

Czwartek 19.09.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna- płatki owsiane. Pieczywo z sałatą i szynką, talerz warzyw.

II Śniadanie: Śliwki.

Obiad: Zupa buraczkowa z ziemniakami. Sztuka mięsa (gotowana karkówka), kasza mieszana (wiejsko-gryczana, kalafior w bułce tartej. Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pizzerinki (wyrób własny)

Piątek 20.09.2019 r.

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z pastą twarogowa z rzodkiewką, talerz warzyw.

II Śniadanie: Jabłko.

Obiad: Krupnik z ziemniakami. Filet rybny, ziemniaki, ogórek. Kompot.

Podwieczorek: Mleko. Rogal z budyniem.

Poniedziałek 23.09.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna-kasza orkiszowa. Pieczywo z pastą jajeczną ze szczypiorkiem.

II Śniadanie: Marchewka.

Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami. Kluski leniwe, sos jogurtowy, sałatka owocowa (jabłko, kiwi, pomarańcza, banan). Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo z pastą mięsną, talerz warzyw.

Wtorek 24.09.2019 r.

Śniadanie: Mleko. Pieczywo ze schabem pieczonym/ miodem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Gruszka.

Obiad: Zupa wiejska z zacierką. Wątróbka drobiowa, ziemniaki, kapusta kiszona. Kompot.

Podwieczorek: Kisiel owocowy.

Środa 25.09.2019 r.

Śniadanie: Zupa mleczna- płatki owsiane. Pieczywo z sałatą i szynką, talerz warzyw.

II Śniadanie: Śliwki.

Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami. Łazanki z kapustą i pieczarkami. Lemoniada.

Podwieczorek: Budyń czekoladowy. Ciastko owsiane.

Czwartek 26.09.2019 r.

Śniadanie: Kawa mleczna. Kanapki mieszane, talerz warzyw.

II Śniadanie: Jabłko.

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami. Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, ogórek kiszony. Kompot.

Podwieczorek: Koktajl bananowy. Bułka maślana.

Piątek 27.09.2019 r.

Śniadanie: Bawarka. Pieczywo z pasta z makreli i jajkiem, talerz warzyw.

II Śniadanie: Nektarynka.

Obiad: Zupa szczawiowa z jakiem i ziemniakami. Zapiekanka ziemniaczana z warzywami i mięsem. Kompot.

Podwieczorek: Kasza jaglana z musem truskawkowym. Bagietka.

Poniedziałek 30.09.2019 r.

Śniadanie: Kawa mleczna. Pieczywo z masłem, jajecznica ze szczypiorem.

II Śniadanie: Marchewka.

Obiad: Zupa gołąbkowa. Pierogi z twarogiem, mus truskawkowy. Kompot.

Podwieczorek: Herbata z cytryną. Pieczywo z sałatą i szynką, talerz warzyw.

 

  • Archiwum

  • Facebook


  • Szybki kontakt

    Masz pytania?
    Skontaktuj się z nami!

    89 527 27 51
    pm_4_olsztyn@interia.pl